Nieuws

van in en rond Volendam

Fietsroutes in en rond Volendam

Fietsen in en rond Volendam is een hele mooie ervaring. De landschappen en de oude gebouwen van de plaatselijke dorpen en steden zijn echt een lust voor het oog. De routes die wij hebben gevonden voor u zijn in elk seizoen even mooi. Het is voor de echte natuur/cultuur- en fietsliefhebber een leuk dagje op pad!

De natuur van Volendam

Bent u een echte natuurliefhebber en/of houdt u van wandelen of fietsen door mooie landschappen? Dan is Volendam zeker the place to be! Volendam heeft een geweldige natuur die zeker de moeite waard is om bekeken te worden. Wij hebben leuke natuurbezienswaardigheden voor u op een rij gezet.

De hotspots van Volendam

Volendam, een vissersdorp aan het Markermeer met oude huisjes, gezellige horecagelegenheden en de beroemde ‘Dijk’. Volendam trekt jaarlijks veel toeristen die dit unieke vissersdorp en omgeving met eigen ogen willen meemaken. Bent u ook van plan om naar Volendam te gaan voor een weekendje of gewoon voor één dag? Dan zijn dit de hotspots die Volendam te bieden heeft.

Fietsen van Amsterdam naar Volendam

Van de hoofdstad kunt u gemakkelijk naar Volendam toe fietsen. Pak de fiets en trap de drukte uit richting de weilanden en het prachtige Volendam. Vanaf centraal station in Amsterdam fietst u richting Volendam. Binnen twintig minuten bent u al uit de drukte en ziet u weilanden en pittoreske dorpjes.

Wandelen in Volendam

Heeft u zin om in de vakantie of in het weekend een mooi stuk te wandelen? Waar kan dat nou beter dan in Volendam! Ons oude vissersdorp heeft genoeg bezienswaardigheden om van te genieten tijdens de wandeling. Ook de dorpen en steden die omstreeks liggen zijn hier van toepassing. Aan het einde van de tocht kunt heerlijk eten bij Le Pompadour. Het is uiteraard ook mogelijk om te overnachten bij Old Dutch zodat u meerdere dagen kunt gaan wandelen.  

Kunst en cultuur in Volendam

Proef de kunst en cultuur van Volendam bij verschillende bezienswaardigheden. Volendam heeft diverse leuke bezienswaardigheden waar u genoeg kunst en cultuur kunt opsnuiven. Wij hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet.  

Vissen in Volendam

Dat Volendam bekend is door de visserij is natuurlijk geen geheim, maar dit gaat dan vooral om het beroepsvisserij op de IJsselmeerse paling. De sportvissers onder ons kunnen ook zeker in Volendam terecht, al moet u niet te dicht bij de boten vissen en houd er rekening mee dat u echt een toeristische attractie wordt.

Vaartocht Volendam

Wilt u Volendam ontdekken op een andere manier dan lopen? Dan is de rondvaarttocht misschien wel wat voor u. De vaartocht is te combineren met verschillende activiteiten zoals een rondleiding door Volendam.

De Volendammerdag

De Volendammerdag is het jaarlijkse terugkerend cultureel event dat plaats vindt bij ons in Volendam. Op deze dag staat heel Volendam in het teken van de culturele geschiedenis van dit beroemde vissersdorp.

De omgeving van Volendam

Volendam behoort zelf tot één van de meest populaire bezienswaardigheden in Nederland vanwege haar geschiedenis, cultuur, palingsound en nog veel meer. Maar ook buiten het vissersdorp is er van alles te zien en te doen.

Wist u dit over Volendam?

De visserij, Jan Smit, Nick en Simon, de 3J’s en de oud Hollandse klederdracht. Er zijn veel dingen die u misschien wel over Volendam weet. Toch zijn er een aantal weetjes over Volendam die u wellicht nog niet wist. Om deze reden zetten wij een aantal weetjes op een rij die u wellicht nog niet wist over Volendam. 

Winkels in Volendam

Volendam beschikt over een prachtige winkelstraat. In het centrum en rondom De Dijk vindt u een grote variatie aan winkels. Van dure juweliers tot een Action filiaal. 7 dagen per week zijn de winkels aan de Volendamse haven geopend. Volendam telt 126 winkels. We gaan in dit artikel dus niet elke winkel apart behandelen maar kijken per categorie wat het dorp te bieden heeft.