Nieuws

van in en rond Volendam

Fietsvakantie in Noord-Holland

Noord-Holland heeft prachtige gebieden waar u doorheen kunt fietsen en leent zich dus uitstekend voor een fietsvakantie in Noord-Holland. Fiets door dit prachtige gebied langs uitgestrekte weilanden, slootjes, koeien, dijken, molens, boerderijen en diverse leuke dorpen en stadjes.

Ontdek Nederland boven Amsterdam

Veel toeristen kiezen ervoor om Amsterdam te bezoeken en de rest van Nederland te laten voor wat het is. Dat is super zonde, want Nederland heeft nog zoveel moois om te bezoeken! Verruil de drukte van Amsterdam voor al het moois boven onze hoofdstad. Wat dacht u van Oostzaan, de Beemster of het prachtige Volendam? Ontdek Nederland boven Amsterdam met onderstaande tips!

Rondleiding door Bierbrouwerij Volendam

Bierbrouwerij Volendam is na een grote verhuizing weer open! U kunt dit weekend op zaterdag 4 en zondag 5 juli een rondleiding door de brouwerij krijgen. Bent u benieuwd hoe en waar #uisbier wordt gebrouwen? Op beide dagen wordt er om 13.00 en 15.00 uur een rondleiding gegeven.

Vier dit jaar vakantie in eigen land

Door het coronavirus zien we onze vakanties allemaal als sneeuw voor de zon verdwijnen. Vluchten worden gecancelled, hotels in het buitenland zijn dicht en toeristische bezienswaardigheden kunnen niet bezocht worden. Ook wordt er geadviseerd om dit jaar niet naar het buitenland op vakantie te gaan. Gelukkig heeft ons eigen landje genoeg parels en verborgen schatten om te bezoeken, zoals Volendam!

6 leuke activiteiten en bezienswaardigheden in Volendam

Het prachtige dorp Volendam staat bekend als vissersdorp. Het sfeervolle dorp staat bomvol met karakteristieke huisjes en mooie gebouwen. Komt u naar Volendam dan raden we u aan om het te voet te verkennen. Naast een wandeling door Volendam zijn er nog veel meer leuke activiteiten die u in Volendam kunt ondernemen. 

Recept: Kabeljauw uit de oven

Gestoofde kabeljauwfilet met heerlijke tomaatjes.

Edam: een stad met een rijke historie

Gaat u dit jaar op vakantie in Nederland? Dan kunt u een bezoek aan Volendam en Edam niet overslaan. Vanuit Volendam bent u zo in Edam. Deze stad staat bekend om haar kaas, maar heeft nog veel meer te bieden. Dankzij de rijke historie valt er veel te zien en te beleven.

De kaasmarkt van Hoorn

Kom het spektakel met eigen ogen bekijken op de Roode Steen. De kaasmarkt vindt plaats in de zomermaanden (juni, juli en augustus) op dinsdag.  

Gerecht: zootje van paling

Volendam kan niet zonder haar palingvissers. Dit beroep werd en wordt door veel inwoners van Volendam uitgeoefend. Een oud Hollands gerecht dat de palingvissers aan boord van hun schepen klaarmaakten is zootje van paling. Dit gerecht is gemakkelijk te bereiden in een kleine kajuit en wordt nog veel gegeten. Hoe maakt u een zootje van paling thuis?

Recept: Butter en eek

Butter en eek staat voor boter en azijn. Het is een typisch Volendamse saus, die vaak bij vis wordt geserveerd. Hoe maakt u thuis butter en eek?

Typisch Volendam

Volendam is een traditioneel dorp met eigen gebruiken. De meeste Volendamse begrippen zijn wel bekend. Maar kent u deze typische Volendamse weetjes ook al?

Recept: Gestoofde paling

Gestoofde IJsselmeerpaling (Stoofaal) op Volendammer wijze bereid. Eet smakelijk!